cursuri de sah

Sahul este ceva mai mult decat un simplu joc, sau sport al mintii, pe care sa-l joci de placere, pentru un pic de relaxare, sau ca sa-ti omori plictiseala.

”Daca doar pentru atata lucru ar fi fost inventat sahul, jocul aparut in secolul al VI-lea nu ar fi rezistat cu siguranta pana in mileniul trei”, scrie ChessXpress, blogul dedicat tuturor iubitorilor de sah si nu numai din Romania.

In vremuri in care tehnologia domina lumea, iar jocurile si sporturile de interior s-au transformat radical, sahul continua sa fie iubit de cei mai inteligenti si mai importanti oameni din lume.
Cursul de sah presupune o lupta cu un adversar in conditiile unor anumite reguli. Denumit si „sportul mintii”, sahul este un exercitiu al spiritului, ce „pune la incercare” inteligenta, perspicacitatea si prezenta de spirit.

URMATORUL CURS:

  • CURS [INCEPATORI]:
  • CURS [AVANSATI]:

Jocul de sah reprezinta prin excelenta unul dintre domeniile a caror cunoastere totala pare imposibila. S-a calculat ca numarul mutarilor posibile pe tabla de sah il depaseste pe cel al atomilor din Univers. Numarul practic infinit de mutari si variante posibile poate sa starneasca un veritabil sentiment de curiozitate celor care se aventureaza in acest imens labirint, aparent fara iesire reprezentat de minunata lume a sahului, o lume incredibila, plina de surprize la tot pasul .

Elevul este lasat sa observe, sa deduca, sa calculeze, ceea ce ii va permite sa-si dezvolte inteligenta, sa si-o amplifice, incita gandirea lui, ii limpezeste mintea si-i bucura inima. Va fi fericit cand va gasi solutia inaintea coechipierului sau.
Caracterul atractiv, distractiv al jocului de sah ii ofera copilului posibilitatea de a-si pune in valoare si de a evidentia propriile capacitati, favorizand interactiunea tuturor factorilor psihici ce contribuie si influenteaza activitatea de cunoastere, dezvoltarea curiozitatii si dorintei de a dezlega tainele acestuia. El ofera o placuta si deconectanta „cautare” de solutii in rezolvarea unor situatii problematice prin cultivarea perseverentei , increderii in sine si a vointei.

Galerie foto - cursuri de sah

Copyright © Artes 2017 | email: Contact@CursuriArtes.ro | telefon: 0721 248 259  |  Site by Fenomedia Solutions | Edit by EdwArt Studio
Continutul acestui site este protejat prin legea dreptului de autor L8/1996.  Folosirea continutului si fotografiilor din acesta fara
instiintarea respectiv aprobarea proprietarului acestui site se pedepseste conform legilor in vigoare.