Atelier - ASTRONOMIE

Descopera Universul, priveste spre cer si afla tainele cosmosului, devino un prieten al cerului.

Astronomia este una din cele mai vechi si frumoase stiinte. Practicata de mii de ani, ea ne ajuta in orientarea in spatiu si timp, in prevederea anumitor fenomene ceresti (eclipse, meteori,etc ) dar si in intelegerea Universului in care traim.

Desi privita cu oarecare scepticism, astronomia este cea mai accesibila dintre stiinte, deoarece pentru a o practica, nu avem nevoie decat de un cer senin. Astronomia este inainte de toate un mod frumos de petrecere al timpului liber, si foarte usor poate deveni un hobby, o pasiune . Este stiut faptul ca multe descoperiri au fost facute de astronomi amatori, si contributii importante se pot aduce si in zilele noastre chiar cu echipamente modeste.

Fii un explorator al sistemului solar si al galaxiei, intr-un curs de astronomie descriptiva adresat tuturor varstelor, copii (peste 6 ani) sau adulti.
1. Calatorie in univers – program de planetariu
Călătorie virtuală prin Univers. Află cât de mare este Universul.

2. Sa invatam constelatiile, orientarea cu ajutorul stelelor, numele stelelor
Constelații, stele și alte obiecte de pe cer. Află cum se rotește cerul în diferite părți ale globului. Află ce poți vedea cu ochiul liber pe cer, unde sunt punctele cardinale, de ce apun si rasar astrii, de ce zilele sunt mai mari vara, de ce ora pe glob difera de la o regiune la alta. Locul Pamantului ca planeta a sistemului solar, miscari de revolutie si de rotatie – JOI, 17 Martie, ora 19.00.

3. Fenomene pe bolta cereasca – eclipsele, meteorii, conjunctii
Fenomenele astronomice spectaculoase sunt un dar al Cosmosului. Află cum și de ce se produc acestea – JOI, 31 Martie, ora 19.00.

4. Sistemul solar – descriptiv, călătorie printre planete, viața pe alte planete.
Trăim într-o mică parte a Universului. Sute de obiecte exotice se află în sistemul solar, o stea, planete, comete. Află totul despre ele – JOI 14 Aprilie, ora 19.00

5. Roiuri stelare, nebuloase si galaxii – obiecte cosmice
Sistemul solar este o mică parte din Univers. Acesta este populat de obiecte incredibile, mai frumoase decăt orice ti-ai putea imagina. Roiuri stelare, nebuloase si galaxii – obiecte cosmice ce se observa numai prin telescop, vor putea fi intelese si admirate. Afla cum s-a format universul si ce se va intampla cu el in viitor.

Galerie FOTO - Astronomie

Copyright © Artes 2017 | email: Contact@CursuriArtes.ro | telefon: 0721 248 259  |  Site by Fenomedia Solutions | Edit by EdwArt Studio
Continutul acestui site este protejat prin legea dreptului de autor L8/1996.  Folosirea continutului si fotografiilor din acesta fara
instiintarea respectiv aprobarea proprietarului acestui site se pedepseste conform legilor in vigoare.