Atelier - chitara

Chitara face parte din categoria instrumentelor cu corzi. Se pare ca stramosul ei este „laud”, instrument de origine araba, din care a derivat lauta care mai tarziu prin interventia renumitilor lutieri spanioli a devenit chitara rece din ziua de astazi.

Educaţia muzicală trebuie începută cât mai devreme, dezvoltându-i copilului dragostea pentru artă şi frumos şi oferindu-i o preocupare creativă, chiar dacă la maturitate va face carieră în domeniu sau nu.
In primii ani de viata, copiii sunt extraordinar de receptivi, iar pasiunea pentru muzica si “simtul” artistic se educa acum mai bine ca niciodata. Specialistii recomanda ca varsta minima pentru inceperea cursurilor de chitara sa fie 9 ani.

Prima chitara pe care o veti darui copilului dvs. nu trebuie neaparat sa fie foarte scumpa sau pretentioasa, e de ajuns sa-i placa si sa se simta confortabil cu ea! Pana la varsta de 12 ani, este indicat sa optati pentru o chitara de dimensiune 3/4, creata special pentru copii.

REZERVARI LA TELEFON:

  • TEL: 0721 248 259
  • Email: contact@cursuriartes.ro

Lăsaţi copilului dvs. libertatea de-a alege: e important ca lui/ei să-i placă instrumentul la care va cânta – asta va face repetiţiile mult mai plăcute! Învăţaţi-vă copilul să preţuiască noua sa chitară, să o respecte, să o transporte cu grijă (în acest scop trebuie să îi cumpăraţi şi o husă). Va avea nevoie şi de un acordor (tuner), pentru ca instrumentul să fie mereu acordat, oriunde ar fi.

In privinta cursurilor oferite in cadrul Centrului de Dezvoltare a Personalitatii ARTES din Paradisul Verde, Corbeanca, acestea se pot particulariza in functie de cerintele/dorintele elevilor, de la clasic la muzica usoara (chitara clasica, acustica, electrica, bass). Varsta de la care se poate incepe studiul instrumentului este de 9-10 ani. Materialele necesare cursului vor fi asigurate de profesor (partituri, inregistrari, etc), iar in privinta instrumentelor si elementelor auxiliare (corzi, stative, scaunel pt picior, amplificatoare de chitara daca este cazul, acordoare, etc) pt elevi, se discuta cu parintii si se achizitioneaza la sfatul/propunerea profesorului in functie de dorinte/posibilitati.

In cadrul lectiilor de chitara pentru incepatori se invata notiunile de baza ce tin de notele muzicale si ritm, dar si acorduri folosite uzual, tehnica instrumentala de baza. De asemenea, se pot invata acordurile folosite in melodiile favorite, formarea auzului muzical si a abilitatilor in cantatul la acest instrument cu coarde pentru care ati optat.

Programul de lectii de chitara pentru cursantii de nivel intermediar are in vedere imbogatirea repertoriului interpretului la acest instrument si exersarea deprinderilor si abilitatilor dobandite, imbogatirea tehnicii instrumentale astfel incat sa capete usurinta in interpretare.

Programul de lectii de chitara pentru cei de nivel avansat se concentreaza pe interpretare instrumentala, repertoriu vast si variat, pasaje speciale precum si pe frazare si expresivitate.

Copyright © Artes 2017 | email: Contact@CursuriArtes.ro | telefon: 0721 248 259  |  Site by Fenomedia Solutions | Edit by EdwArt Studio
Continutul acestui site este protejat prin legea dreptului de autor L8/1996.  Folosirea continutului si fotografiilor din acesta fara
instiintarea respectiv aprobarea proprietarului acestui site se pedepseste conform legilor in vigoare.