DESPRE ARTES

Proiectul nostru s-a nascut din dorinta de a oferi copiilor nostri un invatamant non-formal, formal si informal pentru a dezvolta curiozitatea, aventura cunoasterii, formarea de abilitati prin accentul pus asupra invatarii active si interactive prin feed-back, dezbateri de grup, proiecte de echipa.

Copiii vor avea oportunitatea de a învăţa prin explorare, comunicare şi îşi vor dezvolta arii cognitive, afective, sociale şi estetice. Capacitatea cognitivă şi creativă (procesele mentale), capacitatea psihomotorie (mişcarea corporală şi activităţile motrice), capacitatea afectivă (sentimente, atitudini, valori) vor fi încurajate să se dezvolte prin activităţi specifice.

Cursurile pe care le propunem sunt orientate pentru definirea şi armonizarea abilităţilor ce apar la anumite vârste şi pentru încurajarea dezvoltării acestora. Baza de formare a abilităţilor de la nivel preşcolar şi scolar rămâne mai târziu zona de referinţă a dezvoltarii personalităţii copiilor la orice vârstă.

Cea mai mare provocare a unui om, mai ales la varsta copilariei, este dezvoltarea personalitatii in toate componentele ei esentiale. Aceasta presupune o educatie a atitudinilor, a aptitudinilor, a comportamentelor, a capacitatilor cognitive si a motivatiilor ce permit asumarea responsabilitatilor si atingerea performantelor necesare indeplinirii unor idealuri ce se pot realiza prin scopuri ce pot fi atinse, prin obiective specifice. Educarea personalitatii inseamna antrenarea perceptiei, a instrumentelor de gandire si a autocontrolului fizic, emotional si cognitiv. Aceasta se realizeaza prin interactia dintre participanti, prin munca in echipa, prin deschiderea de noi orizonturi de gandire, prin atitudine pro-activa si prin cooperare, descoperire, delegare-asumare si transfer de bune practici.prof Florian Colceag , Presedinte IRSCA Gifted Education , in Cuvantul de deschidere al Centrului de Dezvoltare a Personalitatii – Artes ( 30 august 2010)

Copyright © Artes 2017 | email: Contact@CursuriArtes.ro | telefon: 0721 248 259  |  Site by Fenomedia Solutions | Edit by EdwArt Studio
Continutul acestui site este protejat prin legea dreptului de autor L8/1996.  Folosirea continutului si fotografiilor din acesta fara
instiintarea respectiv aprobarea proprietarului acestui site se pedepseste conform legilor in vigoare.